CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 18 dies (6805 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
23-05-2022-Cap de setmana san diego | 01-09-2021-No hi ha grup de conversa... | 31-01-2020-Descobreixen el túnel de contraban més llarg a la frontera dels EUA i Mèxic | 23-11-2018-Tremendismo en San Diego | 30-08-2018-Top webs per buscar rommies | 11-04-2018-San Marcos | 11-06-2015-Inmersió | 04-06-2015-On puc trobar culés per veure la final de la Xampions? |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Cap de setmana san diego
2022-05-23 (1/8) - Pujat per Yanina ( Los Angeles ) - Comparteix

Hola!

Actualment estic a long beach, però m'agradaria visitar san Diego aquest cap de setmana.

Si algú vol podríem fer una volta i m'ensenyen alguna cosa, ja em direu!

Disposo de cotxe

Slts
No hi ha grup de conversa...
2021-09-01 (2/8) - Pujat per Lluís Enric Ventura - Comparteix

...de català a San Diego o simplement una reunió en un cafè, etc.? Estic aprenent i vull practicar més per tenir més conexió amb els meus arrels catalans.
Descobreixen el túnel de contraban més llarg a la frontera dels EUA i Mèxic
2020-01-31 (3/8) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El passadís feia 1,3 quilòmetres i estava totalment electrificat, amb llum, ventilació i raïls i unia Tijuana amb San Diego

https://www.ara.cat/internacional/Descob reixen-contraban-frontera-Mexic-EUA_0_23 90161071.html

Un túnel d'1,3 quilòmetres de llarg, amb il·luminació, ascensor, sistema de ventilació, raïls i un carret com els que es fan servir a les mines, connectava la ciutat mexicana de Tijuana amb la de San Diego a Califòrnia, als Estats Units. Es tracta del túnel fronterer il·legal més llarg que s'ha descobert a la frontera entre Mèxic i els Estats Units, i això que se n'han trobat centenars des del segle passat i des del 2006 ja són 15 els passadissos descoberts que tenien electricitat i sistemes sofisticats de transport.

"El que fa únic aquest túnel és la seva extensió i que és altament sofisticat. Tot i que no sabem quant de temps es va trigar a construir, òbviament és molt de temps", va dir a Efe el director interí regional d'Investigacions de Seguretat Nacional, Cardell Morant. Per la forta inversió que requereix una construcció com aquesta, se sospita que es tracta d'un túnel de contraban utilitzat per les xarxes de narcotràfic i, de fet, el càrtel de Sinaloa (liderat fins fa poc pel Chapo Guzmán, condemnat a cadena perpètua i empresonat als EUA) és un dels més actius en aquella regió.

"Els càrtels mexicans de la droga es van veure obligats a construir-lo perquè hem augmentat la seguretat" a la frontera, ha remarcat el director de l'Administració Federal contra les Drogues (DEA) a San Diego, John Callery. Però, tanmateix, el túnel és una prova també de les limitacions del mur de Donald Trump a l'hora de frenar les xarxes de narcotràfic.

Un agent de la patrulla fronterera dels EUA al túnel il·legal més llarg construit a la frontera dels EUA amb Mèxic. / US Border Patroll
Un agent de la patrulla fronterera dels EUA al túnel il·legal més llarg construit a la frontera dels EUA amb Mèxic. / US Border Patroll
El túnel està construït a 21 metres de profunditat per sota del mur fronterer i està totalment cablejat amb subministrament elèctric d'alt voltatge i també drenatge. Fa 1,68 metres d'alçada i 62 centímetres d'amplada, però el que més sorprèn és la seva extensió, ja que recorre més d'1,3 quilòmetres, des de Tijuana fins a uns 800 metres a l'oest del port d'Otay Mesa, a San Diego. L'anterior túnel més llarg descobert fins ara, el 2014, feia 904 metres i era també a la zona de San Diego.

El sorprenent passadís va ser descobert l'agost del 2019 pel Grup de Treball de Túnels Fronterers, que fa servir informació d'intel·ligència i tecnològica. Els agents de la patrulla fronterera dels EUA que s'hi van desplaçar van trobar centenars de sacs de sorra que bloquejaven una antiga sortida del túnel en una zona de magatzems d'Otay Mesa. Aquella sortida "es va tornar insostenible per alguna raó i van construir una altre ramal" nou al qual encara li faltava una sortida a l'exterior, explicava el portaveu de la patrulla fronterera Jeff Stephenson.

Quan el van trobar l'agost del 2019, però, el túnel estava inundat i es va haver de drenar tota l'aigua. El passadís és molt a prop del lloc on es trobava el primer túnel fronterer que es va trobar entre els Estats Units i Mèxic, l'any 1993, a uns 500 metres a l'oest del port d'entrada Otay Mesa.

No s'han fet detencions en relació amb el túnel ni s'hi han trobat tampoc drogues, però les autoritats nord-americanes donen per feta la seva vinculació al narcotràfic. "Aquest túnel fa esclatar l'anterior [rècord de llargada]. Mai vam pensar que tinguessin els nassos d'arribar tan lluny, mai no deixen de sorprendre'm", va dir Lance LeNoir, de la patrulla fronterera nord-americana.
Tremendismo en San Diego
2018-11-23 (4/8) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El alarmante discurso pronunciado el martes en San Diego por la secretaria de Seguridad Interior estadounidense, Kirstjen Nielsen, tuvo más impacto en Tijuana que en la próspera ciudad, y base naval,...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20181123/453100580024/caravana-migran tes-mexico-eeuu-trump.html
Top webs per buscar rommies
2018-08-30 (5/8) - Pujat per Núria Pell Vidal - Comparteix

Hola a tothom. Em dic Núria tinc 27 anys i soc de Tarragona. Em trasllado a San Diego al gener per 6 mesos per a fer un projecte a la UCSD. Estava buscan recomanacions per trobar algun pis per compartir per la zona universitaria.

Gràcies!!
San Marcos
2018-04-11 (6/8) - Pujat per Joan ( Davis ) - Comparteix

Hola catalans a San Diego!

Hi ha algú que visqui a San Marcos o aprop???
Sisplau poseu-vos en contacte amb mi: jpb.bcn@gmail.com

Gracies

Joan
Inmersió
2015-06-11 (7/8) - Pujat per Gina Bosch (Catalansalmon) - Comparteix

Hola a tots!!

Sóc de Barcelona, tinc 20 anys i estic buscant una host family americana que em vulgui acollir durant el mes d'Agost i/o Setembre per tal de fer una bona inmersió i reforçar l'Anglès, i disfrutar de la cultura americana!! Fa uns anys vaig passar un estiu a California i m'agradaria tornar a viure l'experiència.

Estaré molt agraïda de rebre qualsevol sugerència!!
On puc trobar culés per veure la final de la Xampions?
2015-06-04 (8/8) - Pujat per Toni Ripoll (Catalansalmon) - Comparteix

Hola, aquest dissabte estaré de pas per San Diego i m'agradaria poder veure la final de la Xampions amb bona i culé companyia.
Hi ha alguna recomanació de lloc on es trobin els catalans per veure-la?
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[382] http://SANDIEGO.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 18.219.14.63 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis